Compare Listings

Po mendoni të blini një shtëpi të re? Ja cilët janë 5 faktorët që i japin vlerë shtëpisë tuaj!

Po mendoni të blini një shtëpi të re? Ja cilët janë 5 faktorët që i japin vlerë shtëpisë tuaj!

Po mendoni të blini një shtëpi të re? Ja cilët janë 5 faktorët që i japin vlerë shtëpisë tuaj!Blerja e një shtëpie të re është një vendim i rëndësishëm, për të cilin nevojitet një analizë paraprake e kujdesshme dhe e zgjuar.
Pavarësisht qytetit ku dëshironi ta keni shtëpinë, tipologjisë së banesës dhe sipërfaqes së saj, janë disa rregulla bazë të cilat duhet t’i mbani parasysh kur të bëni zgjedhjen e shtëpisë tuaj.
Këto rregulla do t’ju ndihmojnë të merrni vendimin e duhur në këtë proces kaq të rëndësishëm:

 

  1. Vendndodhja

Faktori kryesor dhe më i rëndësishëm që duhet të mbani në konsideratë është vendndodhja. Kjo bazuar në faktin që në tregun e pasurive të patundshme, e vetmja gjë që nuk ndryshon është vendndodhja e pronës. Kur të zgjidhni shtëpinë tuaj, duhet të jeni të kujdesshëm që të keni lehtësi aksesi me shkollat, stacionet e transportit publik, spitalet, godinat e shërbimit, atraksionet natyrore, historike e kulturore si dhe çdo gjë tjetër që ju konsideroni të rëndësishme për jetesën tuaj.

 

  1. Pozicionimi dhe orientimi

Pozicionimi i shtëpisë tuaj në rezidencën apo zonën që do të zgjidhni të jetoni dhe orientimi i saj, janë gjithashtu faktorë shumë të rëndësishëm. Shtëpia që ju do të zgjidhni, duhet të jetë në një pozicion lehtësisht të aksesueshëm nga rruga kryesore, të ketë mjaftueshëm hapësirë nga shtëpitë e tjera për të siguruar privatësinë tuaj dhe orientimi të jetë i tillë që të sigurojë ndriçim natyral dhe të lejojë depërtimin e diellit.

  

 

  1. Fqinjësia e mirë

Mbani parasysh që kur të blini një shtëpi, ju do të bëheni pjesë e një komuniteti ku do të jetoni çdo ditë.

Kjo do të thotë që është shumë e rëndësishme të gjeni jo vetëm një shtëpi të mirë, me vendndodhje e pozicionim të favorshëm, por gjithashtu një shtëpi rrethuar me fqinjësi të mirë, gjë e cila do t’ju bëjë të ndiheni rehat dhe të keni një jetesë të qetë, të sigurt dhe cilësore.

 

  1. Vlera e pronës

Shpesh ndodh që vendimi për të blerë një pronë është një vendim i marrë për të plotësuar nevojat tuaja si blerës. Në fakt, gjatë këtij procesi, prona nuk duhet parë vetëm nga këndvështrimi juaj si blerës, por duhet vlerësuar mundësia e ri-shitjes së kësaj prone. Në këtë këndvështrim, duhet të blini një pronë, vlera e së cilës në një periudhë afatgjatë do të rritet, duke ju garantuar lehtësi dhe fitim në rast të lindjes së nevojës për ta ri-shitur.

 

  1. Taksat dhe tarifat

Përpara se të merrni vendimin final për blerjen e një shtëpie, duhet të jeni të sigurt që keni marrë informacion të saktë, të qartë dhe të plotë për të gjitha detyrimet financiare që nga momenti fillestar i blerjes së një prone.

img

Balfin Real Estate

Related posts

Një vepër gjigande arti për të promovuar faktet historike të Palasës

Një vepër gjigande arti për të promovuar faktet historike të Palasës Pozicionuar menjëherë...

Continue reading
by Balfin Real Estate

Të blesh apo të jetosh me qira?

Të blesh apo të jetosh me qira? Gjithmonë ka ekzistuar dhe vazhdon të ekzistojë pikëpyetja...

Continue reading
by Balfin Real Estate

Studimi nga ekspertët, si rritet me 10-15% në vit vlera e pronës në Green Coast, resorti më elitar në vend

Studimi nga ekspertët, si rritet me 10-15% në vit vlera e pronës në Green Coast, resorti më...

Continue reading
by Balfin Real Estate

Join The Discussion